diumenge, 26 de gener del 2014

Iogurts naturals i de xocolata cassolans

Bones!

El cap de setmana passat finalment em vaig decidir a utilitzar la iogurtera de nou. No us penseu que la vaig comprar... té un munt d'anys... de quan la meva mare es debia casar crec i encara funciona!

Un cop ens vem acabar els iogurts (tots menys un) vaig fer els de xocolata! Per això les dues receptes juntes!

INGREDIENTS (iogurt natural)

1 iogurt natural (nostre o comprat)
1 litre de llet (temperatura ambient)


INGREDIENTS (iogurt xocolata)

1 iogurt natural (nostre o comprat)
1 litre de llet (temperatura ambient)
2 cullarades de sucre
2 cullerades de xocolata soluble en pols (cola-cao, per exemple)


PREPARACIÓ (normal)

Es posa el iogurt en un recipient prou gran perquè hi càpiga el litre de llet. Llavors es va afegint la llet mica en mica i així ens asegurem que el iogurt es desfà bé amb la llet i que no queden grumolls. Ho vaig fer amb una cullera, és molt ràpid. No és necessari el minipimer ni cap altre estri.

Un cop vaig tenir la barreja es posa a cadascún dels pots de iogurt. Després, tots els pots a la iogurtera i vinga! A esperar! Recomanen entre 8 i 10 hores, li vaig tenir 8 hores i mitja i van quedar bé.


En la fotografía següent es veu el vapor que va quedant damunt la iogurtera:


I després. Quan han passat les 8 o 9 hores s'ha de tapar cada iogurt i posar a la nevera. En principi es poden menjar després de 3 o 4 hores de refrigeració però crec que queden molt més bons després d'un dia sencer de nevera. Agafen més consistència.


PREPARACIÓ (xocolata)

La preparació és la mateixa que l'anterior. Com que vull que em quedi sempre un iogurt natural per a poder fer sempre els iogurts del gust que vulgui (d'aquí poc vull provar melmelades) i no haver-ne de comprar.

Doncs això, fem el mateix que l'anterior però omplim només uns dels iogurts. Després, a la barreja hi afegim la xocolata en pols i el sucre i barregem. Si queden grumolls de la xocolata ho passarem per un colador abans de posar-ho als pots. Repartim el líquid en els altres pots de iogurt i llestos! A esperar!



NOTA: Si ens agrada molt la xocolata en podem posar una mica més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada