diumenge, 26 de gener del 2014

Pasta curta cassolana: Gnocchetti sardi (nyoqui de pasta)

Bones!!!

Fa poc em van regalar una màquina per fer pasta curta. Després dels tallarines (tagliatelle) que n'he fet de frescos i secs (quan en torni a fer poso entrada) m'he decidit a provar de fer pasta curta.

La màquina en qüestió permet fer tres tipus de pasta: Gnocchetti sardi, Cavatelli and Rigatelli.

La massa de la pasta es pot fer amb o amb farina i ou (100g. de farina per cada ou) o amb semolina (farina de gra dur i aigua). Com que no tenia prou ous jo vaig fer el següent:

INGREDIENTS

100 g de farina (aproximadament)
150 grams de semolina
1 ou
aigua


PREPARACIÓ

Posar la farina i la semolina en un recipient. Hi tirem l'ou, remanem i hi afegim aigua fins que quedi una massa que no s'enganxa i que es pot treballar. Fem una bola i ja està llesta. Si la massa és només de farina i ou la posem a la nevera uns 30 minuts perquè s'acabi de barrejar tot bé. En aquest cas no ho vaig fer. Ho vaig deixar al bol tapat amb un drap net perquè no es posi massa dur.

Vaig muntar la màquina. Tinc la imperia tradicional i hi vaig adjuntar l'aplicació nova.



I seguidament a fer xurros de massa. El gruix dels xurros hauria de ser com el d'un dit de la mà. Al principi els vaig fer més gruixuts i llavos passava per dos boques de pasta alhora i no quedava bé. Com veieu el primer xuru era molt ample, jeje. i a la foto el primer gnocchetti.


Un cop agafat el punt de la màquina ja surten com xurrus.


Ja que hi era... he provat de fer una mica de cada un dels tipus de pasta de la màquina tot i que la majoria han estat els gnocchetti. Els cavatelli després de provar-los crec que seran uns bons aliats per les amanides.


Un cop tota la massa feta... a bullir i cap al plat.



La salsa amb la que els hem acompanyat ha estat curri amb nata i carn.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada