diumenge, 26 de gener del 2014

i de menjar? (Pollastre al forn i alberginies facides)

I de menjar aquesta setmana què?

Molts bombons i provar màquines de pasta però d'això no n'hem pogut fer tuppers. Els nyoqui els vam menjar dissabte i els bombons... vaja, que no fan un dinar.

Doncs mentre estava liada amb els bombons i demés he aprofitat per fer plats que principalment necessiten forn. Així tenia l'espai suficient per jugar amb la xocolata (veure bombons).

Doncs això, he aprofitat per fer pollastre al forn i alberginies farcides.

INGREDIENTS (pollastre)

Cuixes de pollastre
2 patates grosses
2 tomaquets
1/4 de ceba
Oli d'oliva
Especies (jo hi he posat garam masala, una barreja índia que m'agrada molt) però amb romaní o qualsevol altre cosa queda molt bo també.


PREPARACIÓ

Posar oli d'oliva a la safata de pirex i a sobre posar-hi les patates tallades per fer un llit pel pollastre. A sobre hi he posat les cuixes, els tomaquets partits i una mica de ceba que em sobrava. També hi he tirat les espècies i un rajolinet d'oli.



Tot al forn uns 30 mints a 200 graus més o menys. Després hi posem una mica de vi blanc per ajudar al xup xup i baixem el forn a 180 graus. En 15 minuts més ja ho tindrem fet.

No he pensat a fer-hi fotos després de sortir del forn... així que us poso la foto de dins del tupper. Entre les patates i tot han sortit 3 racions ben maques.


I ja que hi erem...


Aprofitant que el forn ja estava encès i que tenia previst estar tot el matí per la cuina... els bombons, etc. Doncs m'he posat a fer alberginies farcides. Normalment les faig amb betxamel però aquest cop no tenia llet així que he fet un sucedani.


INGREDIENTS (alberginies)

2 albergines
300 grams de carns micada (mixta)
1/2 ceba
Formatge ratllat
Una mica de salsa de tomaquet
Una mica de nata per cuinar


PREPARACIÓ

El primer és rentar i partir les alberginies. Fer-els hi uns bons talls i posar al forn amb una mica de sal i un bon raig d'oli.

Així es van fent. Mentrestant, i si tenim temps, sofregim la ceba en una paella. Si les alberginies encara estan crues la deixem reposar. Quan les alberginies estan més o menys fetes les traiem del forn i les buidem.  L'alberginia que hem tret la posem a la paella i les vores les posem al forn una mica més per asegurar-nos que no seran crues. Com que sóc una mica impacient, a vegades les trec abans d'hora per buidar-les i per això, mentre preparo el fargit deixo que les vores s'acabin de fer.

Doncs això, a la paella amb la ceba hi posem l'alberginia i quan ja està força feta, hi afegir la carn picada. Després hi posem una mica de salsa de tomàquet i a remenar. Aquí és on normalment, al final, hi afegeixo una mica de betxamel (de la que també posaria per sobre) per lligar-ho tot. Com que no tenia llet el que he fet ha estat afegir-hi una mica de nata per cuinar.

Quan el farcit està tot fet, treiem les alberginies buides del forn i les omplim amb la barreja. Per sobre hi posem formatge i al forn per que es torri una miqueta (15 minuts màxim).

Quasi m'oblido de fer la foto també! Així que l'he fet només de la meitat. :)


I ja tenim tupper per un altre dia!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada